רכישה ומכירה של נכסי נדל"ן ובפרט בתים ודירות מגורים הן מהעסקאות הגדולות והיקרות ביותר שאדם מבצע בחייו.
אחד מהגורמים הכי משפיעים על הצלחת העסקה (או כישלונה/הסתבכותה) הוא ללא ספק עורך הדין המלווה אותה.
מכירים את זה שביחס לטיפולים זוגיים תמיד נאמר לנו שמספיק שרק אחד מבני הזוג יעשה את העבודה והשינוי וזה כבר ידביק וישפיע על בן/ בת הזוג השני/ה? אז ככה גם בעסקת נדל"ן (אנלוגיה מעניינת, תודו).
מספיק שלפחות אחד משני עורכי הדין המייצגים בעסקה, יהיה בעל המומחיות והפרקטיקה הנדרשת (ותכף נפרט מהי) על מנת להבטיח שהעסקה תבוצע וגם תושלם בצורה חוקית, בטוחה ויעילה.
בחירה נכונה של עו"ד בסוג כזה של עסקה היא קריטית ולכן אפרט מהם השיקולים הנכונים בבחירת זהות עו"ד המייצג בעסקה.
רק אומרת, ששיקול של "לא נעים לי ממנו" או "לא נוח לי ממנה" כי עורך הדין הוא שכן שלי / אמא בגן של הבת / חברה שלמדה איתי בתיכון – הוא כשלעצמו לא רלוונטי. אז מה כן?
אלה השיקולים החשובים במיוחד בבחירת עו"ד מייצג בעסקה:
1. מומחיות וניסיון (ספציפיים) בתחום הנדל"ן המתחדש לעיתים קרובות
לא כל עו"ד, טוב ככל שיהיה, בקיא באופן מלא בתחום הנדל"ן על כל פרטיו, ויש בו הרבה מאוד פרטים! חלקם פרטים טכניים, אבל בסוף, כאימרה הנכונה: "אלוהים נמצא בפרטים הקטנים, ושם הדברים מתחילים ונגמרים". לכן, קריטי לבחור בעו"ד שזה תחום מומחיותו ועיסוקו, על בסיס יום יומי.
בנוסף, חשוב שיהיה כבר בעל ניסיון רב שנים בתחום, כך שהספיק להיתקל במספר רב ומגוון של עסקאות, התמודד עם מגוון מורכבויות שעלולות לצוץ תוך כדי העסקה, צלח את הקשיים ומכיר היטב את ההיבטים השונים המאפיינים עסקאות של קנייה ומכירת דירה. הניסיון הזה עושה הבדל משמעותי וגדול!
עו"ד טוב יוכל אולי להתמודד עם התקלות בדרך, אך עו"ד מומחה בעל ניסיון יום יומי יוכל לזהות ולמנוע אותן מראש.
לכן, אם ברצונך להרגיש תחושת ביטחון וודאות – כדאי לך ללכת על מישהו ותיק בתחום.
2. זמינות ונגישות
לעו"ד יש וצריכה להיות תרומה משמעותית בכל שלבי העסקה, ולא רק בעת כתיבת החוזה.
לכן, חשוב לבחור בעו"ד שמעניק לכם ליווי מלא, נגיש וזמין עבורכם לשאלות וסוגיות שוטפות שיצוצו בדרך, לפני ואחרי החתימה על ההסכם. תתפלאו כמה עצה קטנה של עו"ד יכולה לעזור.
חשוב שתרגישו בנוח לפנות אל עורך הדין שלכם בכל עניין, גם אם נראה לכם פעוט, ולקבל מענה ברור בזמן אמת לכל מה שיידרש במהלך הדרך.
3. המלצות וחוות דעת מהימנות
אם לא קיבלת המלצה חמה מחבר או בן משפחה על עו"ד כזה או אחר, ניתן לבקש את ההמלצות ישירות מאנשי המקצוע המלווים אותך בתהליך, וכמובן מעורך הדין עצמו.
זה בסדר ונהוג לבקש ולקבל פרטי לקוחות של עורך הדין, עדיף כאלה שהוא ליווה אותם לאחרונה, כדי שתוכלו לקבל מהם חוות דעת עדכנית על השירות שקיבלו.
4. שכר שירות: איך הוא נקבע ומה הוא כולל?
את התפיסה האישית והמקצועית שלי בנוגע לשכר שירות, שכר טרחה, של עו"ד המייצג בעסקה אני מפזרת לכל עבר ובכל הזדמנות, כי הנושא הזה בנפשי.
מאוד חשוב להבין מה גובה שכר הטרחה (הרוב נוהגים לקבוע זאת כ-% משווי העסקה. אני לא מסכימה עם התפיסה הזו, אבל זה כבר למאמר אחר), אך בעיקר מה הוא כולל ומה לא.
פירוט השירותים המשפטיים והאחריות לגביהם צריכה להיעשות בצורה מפורטת, בהירה ועל הכתב. לא כל עו"ד מציע שירות זהה, והמחיר עשוי להשתנות בהתאם.
מחיר נמוך או זול יותר הוא לא האינדיקציה הנכונה. האמינו לי!
מה קורה כשהעסקה מסתבכת זה כבר שיקול הרבה יותר משמעותי.
5. כימיה אישית
בסופו של דבר, אנחנו מקבלים החלטות מהמוח הקדום והרגשי שלנו, שמוודא שנתקשר ונתחבר לאנשים שגורמים לנו להרגיש טוב ובטוחים.
חשוב שתרגישו נוח עם עורך הדין שמלווה אתכם בעסקה ושתוכלו לתקשר איתו בצורה טובה.
גם אם עו"ד מסויים עומד בכל הקריטריונים מעלה, אבל משהו בהרגשה פשוט לא מסתדר לכם, שווה לפעמים ללכת בעקבות תחושות הבטן.
כעו"ד מומחית בעסקאות נדל"ן ותכנוני מס מרביים אני זוכה מזה 14 שנים ללוות ולייצג מאות יחידים, זוגות, משפחות ומשקיעים בעסקאות הנדל"ן הפרטיות שלהם.
יותר מאשמח להשיב לכם על כל שאלה ביחס לנכתב פה ובכלל.
בכל שאלה ניתן ליצור קשר עם משרדי:
לחצו כאן כדי לכתוב לי הודעה בוואטסאפ
התקשרו: 050-3909049
שלחו מייל: shira@law-nadlan.co.il